Kanske har phzy tagit lärdomar från tidigare lagkamraten hampus när han tog över IGL-rollen.

phzy om tiden i Rare Atom: "Jag tog upp IGL-rollen"

phzy gästade Elitseriens "Försnack med JAEGARN" och berättade om resan efter Young Ninjas.

Love "phzy" Smidebrant är en av Sveriges största AWP-talanger. Den tidigare Ninjas in Pyjamas-junioren har haft en varierad karriär med allt från LAN-spel på toppnivå vid bara 19 års ålder till en flytt till en helt ny världsdel. Som gäst i Elitseriens program "Försnack med JAEGARN" berättade han igår om perioden efter NIP.

Efter att ha hoppat in som AWP:are i huvudlaget flyttade phzy till Sangal. Efter detta fick han erbjudande att flytta till Kina som del av en ny satsning av laget Rare Atom. phzy berättar att laget byggdes av en gammal vän sedan tiden i Young Ninjas: Heng "expro" Yang.

"När vi körde i Young Ninjas så spelade vi under player breaken, jag tror WePlay [reds. anm. WePlay Academy League] var under player breaken" säger phzy. "Så vi satt och praccade när inte så många andra lag praccade. Då praccade vi mot Lynn Vision, det kinesiska laget, nästan varje dag då de var i Europa och vi lärde känna de kinesiska killarna i det laget. Laget som jag spelade för nu, Rare Atom, var det expro som byggde ihop och han var en av dem som var med i Lynn Vision för två-tre år sedan när vi praccade ihop och blev vänner."

phzy avslöjar också att han mot slutet av tiden i Kina tog upp rollen som lagkapten. "I Sangal hade vi en tysk IGL, ScrunK. Jätteduktig, jättesmart, men han ville verkligen spela "perfekt", om man säger så. Rare Atom tog in mig och kory för att vi skulle skjuta hårt och vara i toppen. Då fick man anpassa sig lite till det."

"Sen så tog jag upp IGL-rollen där i slutet. Då blev det mycket att jag callade beroende mycket på hur jag ville spela. Om jag visste att jag kunde hitta en öppning med AWP:n så ville jag göra det först och sen gör vi något tillsammans i rundan."

Fredrik "JAEGARN" Kempf frågar sedan hur phzy ser på en återkomst till Sverige. "Det är klart att det hade varit roligt att komma tillbaks. Hade jag haft erbjudande från ett internationellt lag och ett svenskt lag som är lika bra är det klart att man hade valt det svenska. Det är alltid mer nice att snacka svenska, vara nära vännerna och kunna bootcampa. Definitivt att man är taggad på det i framtiden."

Under 2024 har phzy spelat BLAST Showdown med en jämn förlust mot Cloud9 samt kvalat till Esports World Cup som inhoppare i JijieHao. Se hela intervjun på Elitseriens YouTube-kanal här.

Läs även

#1(Med 2 svar)
9 maj 2024 kl 16:29
CelahiR
Skönt att veta att han är sugen på att komma hem :D synd att han inte tar plats i metiz :( kanske JW skulle fundera på att släppa in honom i eye?
#2(Med 1 svar)
9 maj 2024 kl 17:11
Axelious
Tycker Alliance bör fundera på ett byte. Phzy känns som en upgrade till Boden, även om jag såklart lider med Boden om han blir petad
#3(Med 0 svar)
9 maj 2024 kl 19:00
CelahiR
B0den är så vitt jag förstått en defensiv awp medan phzy är offensiv. Det blir en annorlunda spelstil i grunden skulle jag gissa på. Men man kommer inte ifrån att alliance går väldigt trögt sen en tid tillbaka
#4(Med 0 svar)
10 maj 2024 kl 06:31
Darcuz
Dags att bygga ett nytt svenskt lag!
Du måste vara inloggad för att kommentera.