Golden om Godsents spelarbyte: "Det var inget lätt beslut"

Den svenska ledaren berättar om spelarbytet i Godsent.

Under förra veckan stod det klart att Alfred "RuStY" Karlsson kommit tillbaka till Godsent. I samband med detta blev Kalle "Ro1f" Johansson placerade på bänken.

Detta kom som en stor överraskning till många fans. Speciellt eftersom Ro1f röstades fram till årets support under Esportstudions årskrönika. Vi tog ett snack med lagets IGL, Maikil "Golden" Selim, för att få mer insikt i spelarbytet.

Ni gör nu ett rätt så oväntat spelarbyte. På Twitter skriver du att detta görs för att hela laget saknar saker på olika områden. Kan du utveckla detta lite?

Likt vilket lag som helst har vi problem med vissa saker. Vi har haft svårt att stänga rundor i situationer där vi har övertaget. Enligt min mening brister det någonstans då vi saknar någon som hjälper laget ur kniviga situationer. Utöver det har vi som lag och individer i vissa situationer tagit fel beslut, vilket beror på brister i att tänka ut nya planer när vi hamnar i stalemate med motståndarna under stressiga och/eller pressade rundor.

Det kommuniceras inom laget, men inte tillräckligt för att ta oss till mållinjen. Vi måste nästan göra 9/10 rätt varje gång vi hamnar i situationer där vi måste snabbt komma ut ur en knivig situation i dagens cs för att vinna, speciellt i mr12.

Hur kommer det sig att det var just Ro1f som fick lämna?

Det var inget lätt beslut, Kalle är en av de absolut bästa personligheterna att ha i ett lag. Han fick laget att skratta varje dag, jag kommer på ett personligt plan att sakna honom.

En orsak var att det inte klickade ingame. Vi hade höga förväntningar och mål som lag. Vi har tränat väldigt mycket och hårt. Vår första pracc-period var direkt efter Svenska Cupen till 8:e januari. Innan dess hade vi fått minimalt med pracc-tid på grund av officiella matcher. Pracc-perioden går suveränt, vi improvar som lag, hittar consistency för varje pracc, vi går in i det öppna kvalet med ett högt självförtroende. Vi sa “Gör vi som har gjort på pracc så kommer vi långt."

Det fanns bara en hiccup, så fort vi kom till double digits eller att motståndarna höll på spela ut oss 2-3 rundor glömde vi bort basics. Systemet och framförallt teamplayet var inte existerande. Att vi inte fick någon stor turneringsvinst, förlorade Svenska Cupen på bland annat en ninja defuse, gjorde dåligt ifrån oss i alla öppna kval vilket påverkade lagets generella moral.

Vi hade höga förväntningar som inte gick i uppfyllelse, och frustration uppstod, speciellt från min sida efter RMR-kvalen, för att vi inte hade uppfyllt vår överenskommelse med varandra och för laget. Något var tvunget att hända, tyvärr så fick Kalle gå för att göra plats för vad vi tror kan vara en bättre pusselbit för laget.

Istället kommer nu RuStY tillbaka. Hur bestämde ni er för honom?

Vi satt på mötet och pratade om olika spelare, den enda som kunde uppfylla Ro1fs roller var RuStY. Och i sin tur komma med något som kunde enablea alla.

RuStY fick lämna laget i juni förra året. Varför fick han lämna då och vad känner du har ändrats sedan dess?

Han har alltid varit densamma känner jag men i den iterationen av Godsent så var han inte lämplig. Men om jag visste hur framtiden skulle se ut så hade inte RuStY fått gå vidare.

Läs även

#1(Med 1 svar)
12 februari 2024 kl 11:47
CelahiR
Ja att stänga matcher har definitivt varit ett problem för dom och något dom måste öva på. Hoppas bara att en annan stor svensk orgs plockar upp Rolf
#2(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 11:50
quacke
Ro1f kommer säkerligen landa på fötterna tror jag. En spelare av riktig kvalité.
#3(Med 1 svar)
12 februari 2024 kl 17:52
Darcuz
Nu gäller det att göra resultat med spelarbytet. Förhoppningsvis hittar rolf ett nytt hem. Tycker att det ska kunna komma ett till svenskt lag som kan utmana de andra.
#4(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 09:25
quacke
Hade varit intressant att se hur mycket Ro1f hade kunnat lyfta ett lag som Kappa Bar, Onliner5 eller showmakerz. Vet inte om dom lagen har roster moves på kartan men om det blir dags för det någon gång så hade Ro1f varit på min lista.

Också nya mixar som Johnny Speeds. Det finns definitivt ett lag att bygga i teorin med laglösa svenska spelare – draken, chawzyyy, spooke, Ro1f, Lekr0, tvs, L00m1, med flera. Hade kunnat bli bra om man pusslade ihop några av dom.
Du måste vara inloggad för att kommentera.