emilios hotfulla ord till svenska talangen: "Du ska inte sova"

Den svenska spelaren skrev flera hotfulla meddelanden i sin egna Twitch-chatt.

Under gårdagen spelades det andra öppna kvalet till Elisa Invitational Spring 2024. Med i kvalet var flera svensklag, bland annat Showmakerz. Den svenska talangfemman ställdes i Ro32 mot Joel "emilio" Mako och hans Dreamchasers.

Det blev dock inte en lång match. Dreamchasers satt på bootcamp och elen dog för hela laget. Showmakerz fick efter detta fortsätta turneringen. Något som inte var uppskattat av emilio.

I hans egna Twitch-chatt började svensken skriva väldigt hotfulla meddelanden: "Samme ser jag dig igen i en DC-tröja på dig igen. Jag kommer bränna upp dig och tröjan samtidigt lilla råtta", vem som Samme är har inte Dust2 kunnat bekräfta.

Skärmbild från emilios stream och chatt

Han vände sig efter detta till den svenska talangen Oliwer "bsover" Ekbäck: "bsover du ska inte sova. Ändra ditt nick. bvaken måste du vara framöver."

Han riktar även ord till två andra Showmakerz spelare, Martin "agoz" Sätherström och Jakob "jakoby" Marsch: "jakoby och agoz såg ni vad som hände där han blev nerpissad? Samma sak ska ni få av två stycken 13-åringar. Inte ens av mig."

I tidigare meddelanden kallade han även spelarna för "horungar" och "jävla smuts". Dust2 har varit i kontakt med emilio som valt att inte kommentera situationen.

Skärmbild från emilios Twitch-chatt

Han gav dock sina tankar på X i flera raderade inlägg. I ett inlägg, som i skrivande stund fortfarande finns kvar, skriver emilio att hans reaktion kommer på spelarnas dåliga attityd och admins beslut.

"Men ja, du har rätt, i stundens hetta så spårar allt och du kommer aldrig kunna förstå min situation. Jag har spenderat över 15 000kr på detta bootcamp och all tid vi har lagt ner är för detta kval, och att förlora en match på grund av att elen dör och folk ska bete sig som snorungar är en helt annan femma.

Så du kan inte förstå min situation och jag ber dig inte att förstå min situation. Men jag ber om ursäkt till allmänheten över det jag har sagt, det kanske inte var aktuellt, men som sagt, försök att sätt er i mina skor och förstå situationen även om det är svårt för er." skriver emilio på X.

Läs även

#1(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 08:16
Otten
Clown emilio
#2(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 08:18
quacke
Sånt här hör inte hemma i någon sport och särskilt inte vår sport. Lågvattenmärke för emilio, en så erfaren spelare borde veta bättre.
#3(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 09:17
CelahiR
Fy så tråkigt. Han erkänner ju att han anser det vara "snorungar" och ändå låter han dom komma in under huden. En polisanmälan är på sin plats. Han ska veta bättre som offentlig person.
#4(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 10:08
Darcuz
Bra att detta kommer upp så vi kan få stopp på hot som dessa.
#5(Med 0 svar)
12 februari 2024 kl 14:44
PrinsessanQ
Han borde bli en "svensk" rapartist istället.
#6(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 14:33
ovztR
Han verkar tuff denna Emilio.
#7(Med 0 svar)
13 februari 2024 kl 18:52
m0Nroe
Fattar inte hur man kan va så kaxig när "snorungarna" välter han om dom kollar snett på han .. en nysning i hans riktning och killen blåser bort
Du måste vara inloggad för att kommentera.