Sex svenskar har belönats med priser för sin insats i 2023.

Här är pristagarna i Esportstudions årskrönika

Esportstudion uppmärksammade flera svenska spelare och tränare med priser under sin årskrönika.

Under kvällen sände Esportstudion sin årskrönika för 2023, med Fredrik "slop3" Wahlstedt, Adam "friberg" Friberg, Jesper "kREATIV" Sedendahl, Alexander "rdl" Redl och Ludwig "Luddie" Hall. Här presenterades också flera priser till spelare och tränare som varit Sveriges bästa under året.

Bara spelare från helsvenska lag togs i åtanke, och spelare samt coacher från Eyeballers, Metizport, Alliance, Godsent, Lilmix och The Prodigies fick rösta för vinnaren av varje pris. Här är alla pristagare i respektive kategori.

Årets bästa tränare

Ahmed "abdi" Abdi

Metizports tränare, abdi, tar priset som årets bästa coach. 33-åringen inledde året som tränare för Young Ninjas, innan han flyttade med Linus "nilo" Bergman och Adam "adamb" Ångström för att starta Metizports nya satsning. Här har han lett laget till ett flertal medaljplatser, bland annat en delad tredjeplats i CCT East Europe Series 4, och även deltagit i slutspelet i Svenska Cupen.

Årets bästa support

Kalle "Ro1f" Johansson

Ro1f inledde året med akademilaget till 00Nation:s akademilag, Prospects, en period som avslutades på topp med vinst i vårens säsong av Elitserien. Efter en period utan lag ersatte han Erik "ztr" Gustafsson i Godsent, och kunde avsluta tävlingsåret med en silvermedalj i Svenska Cupen.

Årets bästa IGL

Casper "SHiNE" Wennerberg

Lagkaptenen för kanske Sveriges bästa lag just nu, SHiNE, tar priset som årets bästa IGL. Med många slutspelsplaceringar online kunde Eyeballers kröna säsongen med en vinst i Svenska Cupen, till stor del tack vare en iskall ninja defuse av SHiNE själv i finalens slutskede.

Årets bästa lurker

Linus "nilo" Bergman

Kanske ett av världens största stjärnskott just nu, nilo, kniper platsen som årets bästa lurker. Med ett flertal pallplatser och en slutspelsplats i Svenska Cupen har 19-åringen hela tiden varit i framkant. Detta har inte undgått någon, då fyra spelare på HLTV:s Topp 20-lista hittills valt nilo som sin "bold prediction" för 2024.

Årets bästa entry

Anton "Sapec" Palmgren

Sapec har gjort ett väldigt starkt år med Eyeballers, då han tillsammans med SHiNE har nått mycket framgång under året. Tidigare Young Ninjas-spelaren snuddade på att få en inbjudan till det stängda RMR-kvalet, och är bland de svenska favoriterna att ta sig till RMR:en och Majorn i vår.

Årets bästa AWP

Sean "eraa" Knutsson

Den tredje AWP:ern som spelat för Godsent under året har onekligen vart den som hittat mest framgång. Sent inkommen i laget under höstsäsongen gick han och Godsent in i Svenska Cupen nästan helt utan pracc och åkte hem med en silvermedalj och en vinst mot storlaget NIP. eraa har hittat individuell form med "ny glöd" under året och framtiden ser ljus ut för 22-åringen.

Under sändningen har även vår egen Kalle "Hallonkraem" Strömgren medverkat och året som helhet har diskuterats i mer detalj. Streamen fortsätter ännu på esportstudions Twitch-kanal.

Läs även

#1(Med 2 svar)
7 januari 2024 kl 20:50
Darcuz
Lets go! Hoppas esportstudion fortsätter med det här!
#6(Med 1 svar)
7 januari 2024 kl 21:20
CelahiR
Esportstudion's pris måste bli/vara ett av dom mest prestigefyllda. Något man ska sträva efter och som ska fungera som en trygg och stark referens 🇸🇪
#7(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 21:47
Darcuz
Håller med!
#2(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 20:56
L4rZ
Heja Sverige! Heja Esportstudion!
#3(Med 1 svar)
7 januari 2024 kl 21:02
CelahiR
2024 är starten på Sveriges stormaktstid inom counter-strike ❤️
#9(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 21:48
Darcuz
Vi ska bli bäst igen!
#4(Med 2 svar)
7 januari 2024 kl 21:03
AFFE
Kul med alla dessa initiativ i den svenska scenen!
#5(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 21:19
CelahiR
Högst nödvändigt för att få scenen till nya höjder ❤️
#8(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 21:48
Darcuz
Håller med!
#10(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 23:13
PrinsessanQ
Esportstudion borde få pris som bästa esportskanal av oss i chatten!
#11(Med 0 svar)
8 januari 2024 kl 11:18
shirre
Riktigt kul initiativ. Fortsätt så! Grattis alla vinnare :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.