ash berättar att ztr länge var en toppkandidat för GamerLegion.

Tränaren om ztr: "Han har en tydlig tanke bakom hur han vill spela"

HLTV intervjuade ash, GamerLegion:s tränare.

I fredags kom ytterligare en sväng i uppehållets silly season då Erik "ztr" Gustafsson gjorde flytten till GamerLegion. I en intervju med HLTV berättar lagets tränare Ashley "⁠ash⁠" Battye om hans tid i GamerLegion, otroliga prestationen i Majorn i Paris, den tuffa perioden efteråt samt värvandet av ztr.

ash berättar att ztr var en toppkandidat för laget redan förra året.

När vi plockade upp neaLaN så var ztr en spelare vi tittade superhårt på, men då var hans buyout nästan löjligt hög. Värvningen matchar många kriterier vi har när det kommer till att välja spelare som är motiverade och vill vara här och jag tror hans ledarskapsstil är väldigt lik det siuhy gjorde. Han har en tydlig tanke bakom hur han vill spela spelet och det passar med spelarna vi har nu.

GamerLegion ämnar också att bygga ett lag som kan behålla sina spelare och bryta sig in i toppnivån.

Detta är visionen vi har nu. Om vi inte kan attrahera topptalangerna och de största namnen så kommer vi välja spelare som är up-and-coming och vill vara här och utveckla de så mycket vi kan. Vi vill bygga ett lag för framtiden och försöka att inte bara vara en organisation som säljer våra spelare varje gång det kommer ett erbjudande.

Med ztr blir laget ett väldigt ungt lag då ingen på laget är äldre än 22. ash säger att det kommer bli en utmaning för honom som tränare.

Det kommer bli en helt annan dynamik som vi måste förhålla oss till och jag är ganska medveten om vad vi behöver göra med detta laget. Det är troligen också den bästa tidpunkten på senare år för att plocka upp unga spelare eftersom det nya spelet har jämnat spelplanen en hel del.

Trots att GamerLegion redan tappat samtliga spelare som var med i Majorn i Paris är han väldigt nöjd med hur laget ser ut idag.

"Det har varit väldigt stressigt igen, men jag tror det är första gången vi har lyckats värva spelare som var i toppen på vår önskelista.

Vårt mål för nästa år är att göra stora hopp i rankingen och bygga ett framtidslag som kan vara topp 10 eller högre.

I intervjun berättar ash också om hans bakgrund i organisationen, hans fallenhet för talangscouting, att spela Köpenhamn-Majorn med ett dött lag, svårigheterna med Janusz "Snax" Pogorzelski och mycket mer. Hela intervjun går att läsa här.

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 juli 2024 kl 15:38
CelahiR
Lycka till!
#2(Med 0 svar)
9 juli 2024 kl 08:35
Darcuz
Jag tror detta är nyttigt för Ztr För att utveckla sig ännu mer. Hoppas bara det går vägen och att han kan fortsätta klättra uppåt!
Du måste vara inloggad för att kommentera.