Uppdrag granskning släpper serie om skingambling

SVT och Uppdrag granskning släpper en ny serie om skingambling.

2013 släpptes skins till Counter-Strike: Global Offensive. Nu, över tio år senare, har ekonomin kring skins blivit stor. I samband med detta har det även gått att betta och gambla skins. Nu släpper SVT och Uppdrag granskning en ny serie om skingambling-industrin.

Serien går under namnet Gambler och är uppdelad i fyra avsnitt som är 20 minuter vardera. Vi får där följa SVT:s reporter Simon "Sempa" Engstrand när han pratar med profiler som Dennis Sandén, Yacine Laghmari och Ludvig "Luddze" Roselius Bäckman.

Serien pratar mycket om hur dessa skingamblingsiter marknadsförs mot unga tittare men samtidigt inte har ordentliga ålderskontroller på deras sidor. De försöker även prata med Samuel "SampeV2" Stronegger och Emil "HeatoN" Christensen, som är två av Sveriges största profiler inom CS-streaming. Detta lyckades de dock aldrig med.

De pratar även med flera personer som har spelberoende och minderåriga som berättar att de gamblar på sidorna. De intervjuar även Monarch från CSGOEmpire. Personen som har tagit på sig ansvaret för scenstormningen under Majorn i Köpenhamn.

Hela serien går att se här.

Läs även

#1(Med 2 svar)
3 april 2024 kl 07:28
Darcuz
O ännu en gång så är det något negativt som lyfts fram om esporten. Inte många gånger det är något positivt. Såklart är detta ett viktigt ämne men jag ser gärna att det skiftas positivt och negativt :)
#2(Med 0 svar)
3 april 2024 kl 08:49
CelahiR
Det måste granskas för att stävjas. Men jag mins flera artiklar som varit av positiv art med. Skulle gissa på att det ligger typ 60/40 neg/pos.
#4(Med 0 svar)
3 april 2024 kl 22:04
Gopher666
Det här är ett jätteproblem som behöver lyftas och de absolut största spelarna och streamers behöver ta sitt ansvar för detta.
#3(Med 2 svar)
3 april 2024 kl 16:09
Knickerbocker
den dagen svt släpper något positivt om e-sport kommer jag ge dem applåder!
#5(Med 1 svar)
3 april 2024 kl 22:04
Gopher666
Tror du missat några andra dom släppt då...
#6(Med 0 svar)
28 april 2024 kl 08:20
Knickerbocker
ofan! det måste jag ju se då.
Du måste vara inloggad för att kommentera.