Godsent har obetalda löner till flera personer: "Kommer att betala tillbaka varenda krona"

Dust2.se kan nu avslöja att Godsent har obetalda löner till flera personer.

Under onsdagen meddelade Godsent att de valt att släppa hela sitt CS-lag. De skriver att detta är på grund av att de tappade sin huvudsponsor i början av året. Detta efter att de misslyckats kvala till Majorn.

Men det är inte hela historien. Dust2 har talat med flertalet källor som berättar att spelarna i huvudlaget inte fått någon lön under hela 2024. Den senaste gången som spelarna i huvudlaget fick sin lön ska ha varit i december.

De är dock inte bara spelare i huvudlaget. Det har varit liknande historier från andra personer också, både spelare och andra människor inom organisationer. Löner till bänkade spelare ska inte ha betalats ut. De ska inte heller ha fått några av de prispengar de har spelat in under sin tid i Godsent. Även andra personer som representerat Godent på olika sätt ska inte fått alla pengar som organisationen varit skyldiga dem.

Personer inom organisationen som inte varit en del av huvudlaget beskriver att de känt sig utfrysta. Det ska ha varit svårt att få kontakt på personer i Godsent, speciellt när det kom till frågor om pengar. En källa berättar att det ska ha varit mycket lögner och bortförklaringar till varför inte pengarna betalades ut.

Flertalet källor berättar också att högt uppsatta personer ska ha haft en hotfull ton i dessa konversationer. Flera personer berättar även att högt uppsatta personer i organisationen ska ha hotat med att polisanmäla eller söka andra rättsliga åtgärder.

Godsent svarar

Dust2.se har varit i kontakt med Godsents vd, Ludwig Sandgren. Han erkänner att löner inte har betalats ut under 2024 samt att andra pengar, så som prispengar inte betalats. "Vi kommer att betala tillbaka varenda krona", säger han. Sandgren berättar att de gånger de tidigare haft skulder till individer ska dessa ha betalats.

Han berättar även att de har betalat tillbaka alla löner till en tidigare spelare och löst en avbetalningsplan för utstående prispengar.

Sandgren säger att de försökt att hitta olika lösningar för att kunna få pengarna. En sådan lösning ska ha varit att försöka sälja enskilda spelare, eller hela laget, till någon annan organisation. Detta är dock inget som de lyckades med.

Att folk ska ha varit hotfulla är något som Ludwig Sandgren ställer sig starkt emot. Han menar att detta inte är sant över huvud taget och att det strider mot hur de arbetar. Sandgren menar istället att de har använt sig av juridiskt språk och att rättsliga åtgärder har kommit på tal.

Vi pratade också med lagets prestationscoach Oskar Hemby. Han förklarar att den ekonomiska situationen inte bara påverkat spelarna utan alla i organisationen. Hemby berättar att situationen har påverkat laget mycket då spelarna inte kunnat fokusera bara på spelandet.

Han beskriver kulturen i organisationen som bra och att spelare från de tidigare projekten, den internationella femman från 2020-21 och den brasilianska femman, skulle hålla med om detta.

Han förklarar också att ett av hans mål har varit att skapa en slags känsla av familj i laget men att detta har varit svårare under det senaste projektet då det skett flera spelarbyten.

Vi har även pratat med andra som representerar eller har representerat Godsent. De menar att Godsent försöker göra rätt för sig och att Ludwig Sandgren menar väl.

Läs även

#1(Med 0 svar)
16 mars 2024 kl 16:53
CelahiR
Det förklarar definitivt det sviktande resultatet femman visade. Men så tråkigt att det ska bli spännande här. Jag antar att godsent har sitt på det torra, ironiskt nog, om det är DOM som hotar med rättsliga åtgärder mot dom som kräver sin lön. Hoppas det löser sig, men oklart just nu med den här nyheten, om jag hoppas att Godsent återkommer utan att byta ledning.
#2(Med 12 svar)
16 mars 2024 kl 17:03
krulletmeister
Hmm Heaton (som nu inte är involverad längre) och obetalda löner, känns bekant detta. Frågan för mig blir då när Heaton lämnade eller om de bara är ett lustigt sammanträffande.
#5(Med 11 svar)
16 mars 2024 kl 18:45
PrinsessanQ
Förtalar du The One and Only?

Vågat.
#7(Med 10 svar)
16 mars 2024 kl 21:58
krulletmeister
Inte förtal när det gäller Heaton och att leka runt med pengar lilla prinsessa
#8(Med 8 svar)
17 mars 2024 kl 08:54
CelahiR
Du menar att du har bevis på att han har hållt på med bedrägerier igen/ alls i godsent? Annars är just såna här beskyllningar vad som kan ligga till grunden för förtalsanmälningar. Sånt ska alltid hålla borta från öppna trevliga forum.
#10(Med 1 svar)
17 mars 2024 kl 12:37
Lefflan
Du menar att du har missat vad HeatoN gjorde mot nip spelarna och specifikt fifflaren? Finns det en historik av bedrägligt beteende kring en person och bedrägliga saker händer runtomkring den personens företag återigen så behöver man inte vara raketforskare för att räkna ut att det kanske finns ett samband.
#12(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 13:19
CelahiR
Om man begått ett brott och tagit straffet så är man clean. Blir man fortsatt beskylld för fortsatt brottslighet utan belägg så blir det förtal, väldigt enkelt. Har han inte blivit dömd så är bevisen för små för att väcka åtal och då kan man släppa skiten istället.
#11(Med 5 svar)
17 mars 2024 kl 12:46
krulletmeister
Ge dig ibland asså XD
#13(Med 4 svar)
17 mars 2024 kl 13:19
CelahiR
Äckligt trött på smutskastning
#14(Med 3 svar)
17 mars 2024 kl 15:45
krulletmeister
Är väl fan inte smutskastning att undra om en person som blivit anklagad av flertalet personer att fiffla med pengar har fifflat med pengar igen?

Förövrigt anklagade jag aldrig någon för något jag undrade om det kunde va något mer till storyn eller om det var ett sammanträffande, men du kanske har svårt att läsa genom tårarna?

Torka tårarna och dra en google på Fifflaren och Heaton, är inte utan kött på benen jag och hela reddit tråden kring detta undrade om han har varit i farten igen
#15(Med 2 svar)
17 mars 2024 kl 16:45
CelahiR
"Inte förtal när det gäller Heaton och att leka runt med pengar"

Kan man tolka det där som något annat än en ren anklagelse?
#16(Med 1 svar)
17 mars 2024 kl 19:02
krulletmeister
Jag menar han sitter o spelar bort pengar på sin stream. Det är att leka med pengar ;)
#17(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 21:33
CelahiR
Han spelar bort spelbolagens pengar, inte sina egna och det är helt irrelevant till den här artikeln och ditt svar ang att det inte är förtal. Aja, vi kommer ingenvart här.
#9(Med 0 svar)
17 mars 2024 kl 12:37
PrinsessanQ
Vi får väl se vad domstolen säger. Lilla Krullet.
#3(Med 0 svar)
16 mars 2024 kl 17:51
AFFE
Tråkigt allt ihop, hoppas de kan komma tillbaka starkare!
#4(Med 0 svar)
16 mars 2024 kl 18:00
thorstencs
Jävligt synd att sånt här händer. Hoppas att situationen går att lösa så alla parter kan fortsätta framåt på ett bättre sätt...
#6(Med 0 svar)
16 mars 2024 kl 20:23
Darcuz
Väldigt oroväckande...
Du måste vara inloggad för att kommentera.