cArn om Fnatic: "Vi är inte där vi vill vara"

Fnatic-chefen pratar om besvikelsen att missa Majorn i Köpenhamn.

Fnatic med den svenska stjärnan Freddy "KRIMZ" Johansson kommer inte att spela Majorn i Köpenhamn. Detta efter att de förlorat mot Isak "isak" Fahlén och hans Gamerlegion. Efter matchen fick vi tag i 1.6-legendaren och Fnatics delägare samt Chief Gaming Officier, Patrik "cArn" Sättermon.

Den svenska legendaren pratar om Fnatics uttåg ur Majorkvalet. Han beskriver detta som "riktigt jävla värdelöst". Han berättar även om framtiden för laget, möjligheten för svenskar i Fnatic och mer i denna interjvu.

Läs även

#1(Med 5 svar)
23 februari 2024 kl 21:42
AFFE
All respekt för cArn och allt han har gjort. Verkligen en legend inom CS. Han glömmer dock här att det verkar som att fnatic nästan har tappat alla sina fans i detta senaste lag bygget. Jag ser nästan inga fnatic fans någonstans och det är väldigt lite att anknyta sig till vad det gäller fnatic nuförtiden.

Jag säger verkligen inte att de måste gå svenskt men det hade vart ett sätt att enkelt vinna en stor fanbase. Ett tag hade de även UK fanbasen bakom sig med MEZII och alex i laget men de verkar ha tappat även dem nu. Utan major plats och utan supportrar så har jag svårt att förstå vart fnatic är påväg med sitt cs projekt egentligen.
#2(Med 1 svar)
23 februari 2024 kl 22:54
FEJKI
#1 bra analys. Det är ganska intressant att fnatic CS har sedan urminnes tid har mer eller mindre ”definierats” som svenskt medans organisationen i sig inte är det. Därav har dom egentligen aldrig haft en ”riktig” fanbase som faktiskt bryr sig om organisationen. Där ser vi den stora skillnaden på hur NIP har rört om folks känslor (inklusive mina) genom att gå ifrån sina rötter. Det är inget som vi ser i fnatic, då dom iallafall inom CS inte kommer från sina egna rötter. Väldigt intressant!
#4(Med 0 svar)
24 februari 2024 kl 02:49
AFFE
Jupp, håller med.
#5(Med 0 svar)
24 februari 2024 kl 09:00
CelahiR
Exakt, han verkar faktiskt själv inte veta riktigt vad dom ska göra. Allt han säger är egentligen att han försvarar sin envisa tro på internationellt bygge. Jag blev riktigt besviken av intervjun för jag liksom alla fans och dom själva vet inte vart dom är på väg. Lite som ett politiskt parti utan tydlig linje.
#9(Med 1 svar)
24 februari 2024 kl 16:11
quacke
Man måste inte ha en nationell koppling för att ha fans. FaZe lever och dör väl knappast på att de har en norrman, en estlänning och en slovak. MOUZ lever och dör inte på att de har en ungrare, en finsk och en polack. De lever på att de har en identitet som orga.

Det hade Fnatic gott kunnat bygga på lite grann, det håller jag med om, men just att det måste finnas en koppling till en nation håller jag inte med om. Som han själv säger i intervjun – Fnatic är inte ett svenskt lag, och min egen tillökning på det han sa: Fnatic är inte ett nationellt lag över huvud taget. I allra högsta grad en internationell organisation. Jag tror ibland att vi svenska superfans stirrar oss blinda på hur viktig kopplingen till ett land är. Man klarar sig gott utan den.
#12(Med 0 svar)
25 februari 2024 kl 16:34
AFFE
Ja man kan klara sig utan den men då måste man ha en stor sportslig framgång. Något som Fnatic är oerhört långt ifrån i dagsläget.
#3(Med 4 svar)
23 februari 2024 kl 23:15
Darcuz
Bra intervju, det märks att cArn har gjort det förr. Jag undrar hur de ska röra sig fram. Ifall de vill tävla om pokalen behövs stjärnspelare i laget och där av mer pengar behövs pumpas in i laget. Jag ser gärna en till svensk i laget.
#6(Med 3 svar)
24 februari 2024 kl 09:03
CelahiR
Dom behöver gå mer nationellt, sen om det är svenskt eller ej är irrelevant. Dom behlver en fast fanbase och en fast core som kan prestera och generera resultat. Har ett lag hållt sig nationellt under en längre tid som fnc eller nip så finns en fast bas att stå på. Då spelar det ingen roll om "laget är svenskt" eller ej när det går dåligt för det finns en fanbase som stöttar och hejar. Nu är fnc lik som nip all over the place.
#10(Med 2 svar)
24 februari 2024 kl 18:30
Darcuz
Kan säga atr Fnatic och NIP har varit som OG, helt mid
#11(Med 1 svar)
25 februari 2024 kl 14:42
CelahiR
Ja vilka tusan hejar på OG liksom? Riktigt mellanmjölkslag. Varför ska man heja på dom och inte Vitality eller Astralis?
#13(Med 0 svar)
25 februari 2024 kl 20:37
Darcuz
Exakt så tänker jag med
#7(Med 2 svar)
24 februari 2024 kl 12:35
Knickerbocker
sinnesjukt att Fnatic åkte....trodde verkligen dem skulle nå Majorn i Köpenhamn
#14(Med 1 svar)
27 februari 2024 kl 10:50
PrinsessanQ
Varför trodde du det? För att laget heter fnatic och spelar i orangea färger?
#15(Med 0 svar)
1 mars 2024 kl 14:04
Knickerbocker
oj ursäkta mig..färgerna har ingening med min åsikt att göra :) trodde att Fnatic skulle vara på topp!
#8(Med 0 svar)
24 februari 2024 kl 15:59
quacke
Riktigt bra intervju, tydligt från cArn och väl talat.
Du måste vara inloggad för att kommentera.