Brollan säger att han nu är en lurker – är han det?

Den svenska stjärnan har en ny roll i MOUZ. Men vad är den egentligen?

Ludvig "Brollan" Brolin har utan tvekan börjat visa upp sig igen sedan han kom in i MOUZ. Spelaren hade under 2023 ett av sina sämsta år som proffsspelare. Men i MOUZ har han börjat skjuta hårt igen. I en intervju med HLTV pratar Brollan nu om sin nya roll.

"Jag har varit en space-creator-kille i i alla fall Fnatic och i delar av min tid i NIP, så det är en ny roll för mig. frozen var väldigt passiv, men min position som en lurker känns lite som i mitten nu. Jag vill vara lite mer passiv men jag många vet att jag är en väldigt aggresiv spelare ibland. Jag försöker anpassa mig och vara mer passiv", säger svensken.

statistiken kanske det inte är så lätt att se spelaren som en lurker. Han är faktiskt spelaren i MOUZ som har tagit flest öppningsfrags, både som T och CT. Detta kan dock tyda på att mer jobbar ensam men går lite aggressivt.

I NIP så gick Brollan ofta tillsammans med flocken och inte arbeta inte så mycket ensam. Men det är just detta han gör nu i MOUZ. Det kanske inte är det många ser som en lurker. De flesta tänker nog på en spelare som förstör rotationer när resterande lag redan tagit en site, tänk någon som sitter kvar i boiler på Inferno när laget redan tagit B.

Om man kollar tillbaka på matcherna så kan man se att Brollan ofta går utan laget men gör detta väldigt aggresivt. Detta har funkat bra för MOUZ hittills i IEM Katowice. Det är dock riskfylld sak att göra. Om du går ner själv så är ditt lag en man mindre. Men om du lyckas öppna upp en site helt själv så är det rätt tydligt att det är bra.

Så är Brollan en lurker? Svaret är ja, typ. Han är inte lika passiv som en traditionell lurker. Men han går ofta ensam och jobbar själv. Samtidigt gör han detta på ett väldigt aggressivt sätt.

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 februari 2024 kl 12:26
Aceris
Det var det sycrone sa i nån intervju, att man kunde spela mer aggressivt eller passivt i frozens gamla roll. Vilket kunde passa med brollan endå även fast han har en mycket mer aggressivare spelstil än frozen.
#2(Med 0 svar)
8 februari 2024 kl 15:04
Darcuz
Sålänge han presterar så får han spela vad som ;)
#3(Med 0 svar)
8 februari 2024 kl 15:29
CelahiR
Alla roller utvecklas ständigt. Ser han sig själv sim en lurker spelar det väl ingen roll om han har fler entry kills än den som har entry rollen? En spelare vars roll är svår att tyda och förutspå är en spelare som alltid kommer att ligga steget före. Anser du att en spelstil ska spela på ett vist sätt så är du på tok för statisk i ditt taktiska tänkande. Det var också därför som Hampus kunde toppfragga, en IGL som går aggressivt är inte en vanlig syn.
Du måste vara inloggad för att kommentera.