Det blev en ändring i sista minuten för lagen i Spodek-arenan..

Slutspelet i Katowice kommer spelas på nya uppdateringen

ESL har kört flera tester och pratat med deltagande lagen.

Igår kväll kom Valve ut med en ny version av Counter-Strike 2. Utöver Arms Race-spelläget och en ny låda kom också flertalet förbättringar, bland annat spelets subtick-system och nätverkskod. Uppdateringen kom precis mellan gruppspelet och slutspelet i IEM Katowice.

Första RMR-turneringen spelas bara tre dagar efter finalen i IEM Katowice. Med tanke på detta har ESL valt att spela slutspelet på nya versionen av spelet, efter att ha utfört flera tester och diskuterat beslutet med de deltagande lagen.

Beslutet påverkar Ludvig "Brollan" Brolin, som är första svensk att ta sig till turneringens slutspel sedan 2020. Det påverkar dessutom Spirits stjärnskott Danil "donk" Kryshkovets, som gjort en rekordbra debut i sin första elitturnering. I gruppstadiet har spelade han ihop otroliga 1.64 i rating.

Uppdateringarna till spelets nätverkskod minskar effekten av "peeker's advantage"-fenomenet, som innebär att personen som peekar i en duell kommer se motståndaren som håller vinkeln några millisekunder tidigare. Många har påpekat att donks aggressiva och snabba spelstil drar nytta av fenomenet. Om det nu är lättare att hålla en vinkel kan donk komma att få det svårare.

Slutspelets första match är kvartsfinalen mellan FaZe och G2, med start 16:15 på fredag.

Läs även

#1(Med 0 svar)
8 februari 2024 kl 05:48
CelahiR
Väntat och bra ändå :)
#2(Med 0 svar)
8 februari 2024 kl 15:04
Darcuz
Oj, ska bli spännande!
Du måste vara inloggad för att kommentera.