NIP bekräftar: Fnatic la ett bud på Brollan

Fnatic ska ha lagt ett bud på Ludvig "Brollan" Brolin. Men NIP ska ha fått bättre erbjudanden.

Fnatic presenterade nyligen sitt nya Counter-Strike-lag. TIll många svenska fans besvikelse fanns det inte en enda ny svensk spelare i laget. Fnatics grundare och vd Sam Mathews har nu svarat på varför detta är fallet.

I en chatt på deras hemsida skriver han att de inte kommer att gå tillbaka till ett nationellt lag. Detta på grunda av det limiterar deras möjligheter i framtiden. Men de dock ha visat något typ av intresse för Ludvig "Brollan" Brolin. Detta ledde dock inte någonstans på grund av en faktor: "Hans buyout var väldigt väldigt hög", skriver Mathews.

Dust2 Sverige har varit i kontakt med Ninjas In Pyjamas general manager Björn "THREAT" Pers. Han bekräftar att Fnatic la ett bud på Brollan. Men han säger att NIP ska ha fått flera intressanta erbjudanden.

Vi kunde inte få svar på vad buyouten ligger på men THREAT säger att de vet vad priserna ligger på nu då de själva varit ute på marknaden. Han säger även att det inte blev någon förhandling om just Brollan så intresset från Fnatic ska inte ha varit så stort.

THREAT berättar även att han hade ett samtal med hans gamla lagkamrat från 1.6, Patrik "cArn" Sättermon, som nu är chief gaming officer samt delägare i Fnatic. THREAT säger att de skötte sig jätteproffsigt.

Läs även

#1(Med 0 svar)
29 november 2023 kl 15:18
Martin
Uhhhhhhhhhhhhh! Så spännande!
#2(Med 0 svar)
29 november 2023 kl 15:29
CelahiR
Dom hoppades kanske på ett skambud helt enkelt. Eller likt Facebook skrev ett intressemeddelande bara för att kunna följa tråden xD
#3(Med 0 svar)
29 november 2023 kl 16:06
Darcuz
Oj många intressanta saker bakom kulisserna
#4(Med 3 svar)
29 november 2023 kl 18:39
Jakob
Jag fattar inte hur sådana affärer fungerar i praktiken. Brollan kan ju inte bli såld till ett lag han inte vill spela för/tror på. Om man leker med tanken att han skulle sätta sig på tvären och bara gå med på att spela för ett svenskt lag, vad händer då? Buyouten skulle väl automatiskt bli lägre i det läget. Skulle nip bli irriterade och låta han sitta på bänken tills kontraktet har gått ut? Försöker man alltid hitta en affär som säljare/spelare/köpare blir nöjda med? Eller har spelaren automatiskt mindre att säga till om? Många viljor som måste respekteras :/
#5(Med 2 svar)
29 november 2023 kl 20:00
FEJKI
Organisationerna kommer överens om pris. När detta är Done deal så får spelaren själv deala med nya organisationen, och sen acceptera eller neka. Nekar han sitter han kvar i nuvarande organisation och plockar ut sin lön å gibbar premier med boyzen.
#6(Med 1 svar)
29 november 2023 kl 21:07
Jakob
Ser ut som en rimlig ordningsföljd. Är lönen samma för en spelare oavsett om den är i 5an eller bänkad tror du?
#7(Med 0 svar)
30 november 2023 kl 08:21
ozean
Vad jag hört är standard att gå ner med 50-70% i lön om man blir bänkad. Det brukar finnas med som en punkt i kontraktet. Dock vet jag inte hur det ser ut i NiP.
#8(Med 3 svar)
30 november 2023 kl 09:45
ragekulaN
Det jag inte förstår. Sa NiP inte att Brollan och Hampus skulle få hitta nya möjligheter. Hur kan dom då låsa dom bakom en buyout?
#9(Med 2 svar)
30 november 2023 kl 12:16
Axelious
Det är ju heller inte direkt så att det är självklart att de kommer hitta nya lag innan kontrakten löper ut. Bättre att sänka buyout och få in lite cash istället för att ha massa spelare på bänken som drar cash.
#10(Med 1 svar)
1 december 2023 kl 18:03
ragekulaN
Va?
#11(Med 0 svar)
2 december 2023 kl 00:04
Axelious
Det jag skrev
Du måste vara inloggad för att kommentera.