zEVES när han spelade för Metizport. Bild: Sindre Stien/Good Game

Metizport förklarar spelarbytena: "Det har varit ett svårt beslut"

Vi har sammanfattat det viktigaste från Metizports presskonferens.

Under gårdagen presenterade Metizport Anton "Sapec" Palmgren som deras femte spelare. I samband med detta höll de en presskonferens för att förklara dessa spelarbyten. Dust2 var självklart med och lyssnade och ställde frågor. För de som missade har vi nu sammanställt det viktigaste från presskonferensen.

"Vi har bestämt, jag och abdi, att göra en taktiskt förändring. Vi kände att något behövdes för att ta ett steg till. Till de större scenerna. Visst vi har presterat bra men vi känner att det finns mycket utrymme för utveckling", berättade Morten "zEVES" Vollan.

Det var framförallt zEVES som förklarade deras förändringar. Han förklarade att Jack "Jackinho" Ström Mattsson återtar rollen som IGL. Han säger att det finns flera anledningar bakom detta men framförallt att Jackinho har mognat väldigt mycket i laget. Han förklarar att han inte tyckte att Jackinho var redo när CS2 kom ut men att han samtidigt inte hade rätt pusselbitar i laget då.

"Han är en enastående spelare som är limmet i laget. Han har en djup taktisk förståelse av spelet", avslutade zEVES.

De förklarar också att med dessa spelarbyten så får Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora en ny roll i laget. Den tidigare NIP och Godsent-spelaren kommer nu att ta en mer central roll i laget och spela lite mer där en traditionell IGL som är rifler brukar spela. De kommer att röra sig mer mot en spelstil som Casper "cadiaN" Møller hade i Heroic som även nu Astralis har med Nicolai "device" Reedtz som IGL.

De berättar också att signa Plopski ska ha varit ett stort steg i rätt riktning då han har mycket erfarenhet som de känner att de saknade.

"Vi kände att det fanns en obalans i rollerna samt att vi saknade erfarenhet på olika delar av kartan. Det är de största anledningarna till att vi gjorde dessa byten", säger zEVES.

Pratade med flera spelare

Sapec blev ju som sagt den sista spelaren men det var inte den enda de testade. De ska ha pratat med flera spelare och är ärliga med att en av dem var en norsk spelare. Detta var också en spelare som var väldigt högt upp på listan.

"Det har varit ett svårt beslut för mig och abdi. Vi har suttit i veckor och diskuterat. I vissa dagar uppemot tio timmar. När vi landade på Sapec så visste vi inte att det var en möjlighet. Vi trodde han hade ett längre kontrakt med Eyeballers. Men när vi fick reda på att han inte hade mycket tid kvar i Eyeballers så kände jag och abdi att detta var rätt steg", säger zEVES.

Sapec kommer nu kliva in i laget som en ankare och lurker. Detta är något som Ahmed "abdi" Abdi erkänner är en nyare roll för Sapec men något han tror han kommer att passa bra i. Sapec berättade i vår interjvu med honom att han hade spelat liknande roller i Young Ninjas. I samband med detta kommer även Adam "adamb" Ångström att ta mer aggressiva positioner och agera mer som en spacetaker.

"Något som behövdes i laget. En spelare som inte är självisk. Vi känner att även om han kommer att spela sajter så kommer vi att tjäna på att ha en spelare som inte är självisk", berättar zEVES.

Läs även

#1(Med 0 svar)
12 juni 2024 kl 17:25
CelahiR
Ska bli otroligt intressant att se detta på servern. Att kasta om roller är något som historiskt sett gått bajs för ploppan. GLHF
#2(Med 0 svar)
13 juni 2024 kl 10:34
Darcuz
Tråkigt att gamla linan inte fick mer tid men ska bli spännande att se deras första match
Du måste vara inloggad för att kommentera.