zEVES när han spelade för Metizport. Bild: Sindre Stien/Good Game

Metizport-chefen: "Jag förstår att detta steg kan verka märkligt"

Den norska Metizport-chenfen förklarar ztr:s bänkning.

Tidigare ikväll kom chocknyheten om att Metizport valt att transflerista Erik "ztr" Gustafsson. Spelaren kom in i laget i december förra året och hjälpte dem till stora framgångar så som vinster mot lag som Falcons samt en 29:e plats i HTLV:s världsranking.

Nu går Metizport-chefen Morten "zEVES" Vollan Christensen ut på X för att försöka förklara varför de bänkar ztr.

"Erik har vuxit betydligt som ledare och varit avgörande för vårt projekt under de senaste 6 månaderna, och vi har åstadkommit fantastiska saker tillsammans.

Varje steg är dock strategiskt planerat, och ibland går det inte som vi ursprungligen trodde att det skulle göra. Trots några fantastiska resultat har vi fortfarande saknat struktur och djup i vår spelbok för consistency", skriver zEVES på X.

De skrev i sitt pressmeddelande att de nu kommer att testa olika spelare. Vilka som de kommer att testa är i skrivande stund okänt. Men det blir ett byte av riktning:

"Vi ändrar nu riktning för att bli ett mer konsekvent topplag. Vi kommer att diskutera detta vidare på en kommande presskonferens, där vi kommer att förklara våra tidigare och framtida åtgärder, den nya spelaren vi värvar och planerna för resten av 2024.

Jag förstår att detta steg kan verka märkligt från ett utifrånperspektiv, men det är viktigt att notera att vi alltid agerar i det bästa intresset för vårt projekt och vår vision: att återföra en komplett svensk trupp till toppen där den hör hemma!", avslutar zEVES.

Läs även

#1(Med 1 svar)
22 maj 2024 kl 20:53
Darcuz
Att Metizport inte ens har en ersättare redo är för mig helt otroligt... hoppas verkligen att de hittar en passande spelare.
#7(Med 0 svar)
22 maj 2024 kl 21:38
CelahiR
Exakt det här!
#2(Med 8 svar)
22 maj 2024 kl 20:59
vetten
Fattar ingenting alltså...... Först susp och nu detta. Kan dom inte låta laget gå heltid och sedan göra beslut efter det?

Sedan måste ja säga, hur fan kan man säga "Vi ändrar nu riktning för att bli ett mer konsekvent topplag." Och sedan behåller jackinho ahahhaahha
#3(Med 7 svar)
22 maj 2024 kl 21:02
grodancs
Helt otroligt, Zeves visar gång på gång att är helt okunnig, eller så har jackinho zeves dickpicks, finns ingen annan förklaring.
#4(Med 6 svar)
22 maj 2024 kl 21:08
vetten
Ja alltså dom måste ha en speciell relation på något sätt, måste vara. Alltså grejen är ja har inget emot jackinho, han var en del av laget när dom blev topp 30. Så ja hade inte börjat göra ändringar förens efter dom gått fulltid. Men nu har dom ju börjat göra ADHD ändringar och då är ju Jackinho den första som ska gå. Apparently not...
#5(Med 5 svar)
22 maj 2024 kl 21:28
kMh
Jag är övertygad om att Jackinho har mycket att bidra till laget med hans erfarenhet. Finns säkert en chans att han tar igl-rollen och de tar in en rifler eller t.om en awper även om jag själv hade velat se det nya laget få längre tid tillsammans, de har precis tagit in Plopski och vill samtidigt inte se Johnny Speeds splittras.
#6(Med 2 svar)
22 maj 2024 kl 21:30
vetten
Sorry men vilken erfarenhet då? Han hade en trial period i Fnatic (som vi alla vet hur den slutade) och thats it
#8(Med 1 svar)
22 maj 2024 kl 21:40
kMh
Han har kört igl tidigare och han har varit på drygt 20 events och iväg med landslaget (tillsammans med ztr förvisso) men jag håller med om att detta är ett märkligt beslut. Vi kan inte annat än bara spekulera just nu.
#10(Med 0 svar)
23 maj 2024 kl 08:29
CelahiR
Att Jack skulle ta IGL och eraa eller phzy som awp skulle jag köpa som test.
#9(Med 1 svar)
22 maj 2024 kl 21:41
CelahiR
Jack till igl och phzy eller eraa till awp köper jag. Om nu Jack kan anses vara en lika kompetent igl som ztr är dock oklart.
#11(Med 0 svar)
23 maj 2024 kl 13:37
Axelious
Måste vara nåt sånt isf. Ztr är tillräckligt bra rifler för att behålla i laget om Jack iglar så kan Ztr fylls roller åt de andra
Du måste vara inloggad för att kommentera.