Så påverkas svenskarna av att Overpass försvinner

Overpass försvinner men hur påverkar det egentligen de svenska lagen och spelarna?

Inatt släpptes en ny uppdatering till Counter-Strike 2. I samband med detta så har Overpass försvunnit från kartpoolen och Dust2 har kommit tillbaka. Många turneringar kommer nog fortsätta använda Overpass ett litet tag till. Men den stora frågan är nu, hur kommer detta att påverka de svenska lagen och spelarna?

Om vi kollar på Sveriges högst rankade lag, Metizport så är faktiskt detta lite positivt för laget. De har under den senaste tiden valt att banna Nuke oftast. Men Overpass har ofta blivit deras andra bann. UNder de senaste tre månaderna har de en win-rate på bara 33.3%. En ny karta kan spicea upp deras kartpool rejält.

Några som det dock blir jobbigare för är Alliance, trots att Jonathan "b0denmaster" Bodenmalm ser ut att vara ett fan av Dust2. Overpass är nämligen deras bästa kasta. Det är dock en karta de spelar väldigt lite av den. Det är inte deras permabann dock. När de spelar kartan brukar de vinna den med en win-rate på 70%.

Även för Eyeballers kan det bli lite jobbigt. Overpass är kartan de har spelat flest gånger de senaste tre månaderna och de har en win-rate på 53,5%. Deras bästa karta är dock Anubis. Sen får man komma ihåg att Jesper "JW" Wecksell är lite äldre än sina lagkamrater och har därför mer rutin på en karta som Dust2 som också är väldigt stark för AWP-spelare.

Nu vänder vi blicken till svenska spelare i internationella lag. Ludvig "Brollan" Brolin och hans MOUZ gillar att spela Overpass. Det är den karta de har spelat flest gånger de senaste tre månaderna. De har en win-rate på 75%. Trots detta är detta bara deras tredje bästa karta. Brollan verkar inte heller vara nöjd med bytet. Detta kan absolut påverka den spelaren negativt.

För Ninjas In Pyjamas så är detta positivt. De har spelat Overpass sju gånger de senaste tre månaderna och inte vunnit en enda match. Fredrik "REZ" Sterner har ofta varit känd för sitt CT-spel i toaletterna på kartan och kommer absolut att sakna kartan. Men för laget i sig så verkar det vara bra att kartan försvinner.

Dust2 är nu tillbaka

För Hampus "hampus" Poser och hans Bleed är det dock lite jobbigare. De har bara spelat Overpass sex gånger de senaste tre månaderna men samtidigt har de vunnit 83,3% av dessa kamper. De spelare dock Ancient, Inferno, Anubis och Mirage betydligt mer trots att Overpass enligt statistiken är en av deras starkaste kartor.

Även Tim "nawwk" Jonasson och hans Apeks är bra på Overpass. Det är den kartan de har högst win-rate på de senaste tre månaderna med hela 60%. Precis som Bleed så spelar dock inte Apeks kartan lika mycket som de spelare andra kartor.

Sist men absolut inte minst så kollar vi på Isak "isak" Fahlén och hans Gamerlegion. Deras favoritkarta är Overpass. Det är kartan de spelar mest och har även en win-rate på 63,6%, deras tredje bästa karta. Deras coach Ashley "ashhh" Battye släppte även en spännande video om hur de anti-strattade Virtus.pro på kartan.

Läs även

#1(Med 1 svar)
26 april 2024 kl 14:39
CelahiR
"Om vi kollar på Sveriges högst rankade lag Sveriges högst rankade lag Metizport så är faktiskt detta lite positivt för laget"

Sjyst artikel i övrigt!
#2(Med 0 svar)
26 april 2024 kl 14:45
Hallonkraem
Tack! Fixat!
#3(Med 0 svar)
26 april 2024 kl 14:50
Darcuz
Rip overpass :(
Du måste vara inloggad för att kommentera.