Plopski tycker Metizport gjorde bra ifrån sig i Rio.

Nervositet påverkade Metizports fall i GET Rio

I en intervju med Dust2.com.br berättade Jackinho och Plopski om turneringen.

Trots en stor ledning 11-5 på sista kartan kunde Metizport inte stänga den nästan fem timmar långa matchen mot Furia. Efter matchen träffade Dust2 Brazil Jack "Jackinho" Ström Mattsson och Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora som berättade om hur de såg på resultatet.

"Vår T-sida var väldigt bra, men vi hade inte den kontrollen vi ville ha på CT-sidan" säger Jackinho om tredje kartan, Inferno. "Vi förlorade mycket information som tvingade oss att satsa på ett site. Vi hade problem på CT-sidan."

Jackinho säger också att motståndarlagen, som i båda matcherna var brasilianska, hjälptes av det stora publikstödet. "Det är en stor turnering och vi reste långt till ett så stort land som Brasilien. Hemmasupportrarna gav de brasilianska lagen mycket tempo vilket gör det svårt att spela mot dem, eftersom publiken jublar och ger självförtroende varje gång de vinner en runda. Matcherna vi förlorar var superjämna i förlängning och stödet från hemmafansen hjälpte brasilianerna att stänga matchen."

Turneringen var Metizports första stora LAN-turnering och även karriärens första för flera spelare. Det påverkade lagets nerver enligt Plopski, men även bristen på träning med honom som inhoppare var en faktor.

"Vi saknade lite erfarenhet när det kom till att stänga kartorna, vi var också lite nervösa" säger Plopski. "Jag är också här som stand-in, så vi har inte tränat så mycket och då blir det svårt eftersom vi inte har så mycket strategier ihop. De har en del strategier utan mig, men jag spelade också en helt ny position vilket gjorde det svårt även om jag tycker vi gjorde bra ifrån oss."

Efter jämna förluster mot Imperial och Furia åker Metizport hem på en sistaplats i turneringen och med ungefär 55000 kronor i prispengar. Nästa utmaning blir en derbymatch mot Alliance i YaLLa Compass på tisdag.

Läs även

#1(Med 0 svar)
20 april 2024 kl 13:01
CelahiR
Föga förvånande, dom gjorde det ändå jävligt bra.
#2(Med 0 svar)
20 april 2024 kl 13:06
Darcuz
Matcherna ger viktig erfarenhet till laget. Bara att lära sig stänga matcherna!
#3(Med 2 svar)
20 april 2024 kl 13:27
Axelious
Haha var det arenamatcher.. bra event att man inte ens sett en åskådare efter två matcher >.<
#4(Med 1 svar)
20 april 2024 kl 14:04
quacke
Man ska inte säga att turneringen var smärtfri... se vår senaste artikel för mer detaljer.
#5(Med 0 svar)
21 april 2024 kl 15:31
CelahiR
Nej turneringen känns i du närmaste som ett fiasko produktionsmässigt
Du måste vara inloggad för att kommentera.