Så skulle det svenska drömlaget se ut – var nära på att hända

Det svenska superlaget var bara dagar från att hända.

Det har under de senaste månaderna pratats mycket om ett svenskt drömlag. I spelarpausen i vintras försökte det att byggas ett sådant. Exakta spelare för detta är vi inte supersäkra på. Det svåra under den perioden skulle vara att hitta en organisation som var intresserade. Projektet rann ut i sanden.

Men det var inte den sista möjligheten. En organisation ska ha varit intresserade av att plocka upp ett svenskt drömlag. Enligt uppgifter till Dust2 ska detta har varit Tundra Esports. Det är en brittisk organisation som är mest kända för sitt Dota 2-lag som vann The International 2022.

Tundra ska fortfarande vara intresserade av att plocka upp ett CS-lag men just planen för ett svenskt lag verkar tyvärr ha dött. Det var under RMR-turneringen för PGL Major Copenhagen som diskussionerna trappades upp rejält. Dessa diskussioner tog tyvärr slut i slutskedet av RMR-turneringen.

Så skulle femman se ut

Enligt uppgifter till Dust2 så skulle laget coachas av Richard "Xizt" Landström. Som IGL skulle Hampus "hampus" Poser och AWP-rollen skulle tas av Tim "nawwk" Jonasson. I den mer supportiga rollen så skulle Isak "isak" Fahlén komma in och de två mer aggresiva rifle-spelarna skulle vara Linus "nilo" Bergman och Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora.

I en intervju med Duncan "Thorin" Shields berättar hampus att han var väldigt nära på bli såld från Bleed till en annan organisation. Detta ska enligt våra uppgifter ha varit Tundra. Han säger då även en "hypotetisk" lineup. Han säger just dessa spelare men byter ut Plopski mot Fredrik "REZ" Sterner. Även Plopski gjorde en intervju med Thorin där han säger att han skulle vara en del av det laget.

hampus berättar i sin intervju att organisationen backade ut i sista sekund. Plopski bekräftar även detta. Anledningen ska ha varit buyout-kostnader. hampus, isak och Plopski var alla under denna tiden i kontrakt för Bleed, Gamerlegion och Godsent medan nawwk precis hade skrivit på ett nytt kontrakt med Apeks fram till 2026. Även nilo var på väg att skriva ett nytt kontrakt med Metizport.

Som vi förstår det ska det också ha varit väldigt nära att kontrakten skrevs på. Bara dagar ifrån. Men buyout-kostnader stoppade detta. I skrivande stund är hoppet om ett svenskt drömlag inte något vi kommer att få se inom den närmaste framtiden.

Laget som nästa hände
Sverige Hampus "hampus" Poser
Sverige Tim "nawwk" Jonasson
Sverige Isak "isak" Fahlén
Sverige Linus "nilo" Bergman
Sverige Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora

Sverige Richard "Xizt" Landström (coach)

Läs även

#1(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 12:22
vetten
So long brother..... so long :(
#2(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 12:25
Darcuz
Oj, väldigt nära egentligen... synd att det inte gick :/
#3(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 13:04
CelahiR
Dessa satans buyputs :( det bästa med det här laget är att man endast hade förstört metizport. Inget av dom andra lagen går vidare bra oavsett.
#4(Med 1 svar)
17 april 2024 kl 13:55
Lefflan
Minns att Olof nämnde denna lina för flera månader sen på sin stream, skillnaden var +brollan -plopski
#5(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 14:17
Hallonkraem
Det lär har varit under spelarpausen. Då hade de också en lineup som inte blev av. Då fanns det ingen orga alls tyvärr. Efter detta lånades ju Brollan till MOUZ
#6(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 14:19
chofu
Vilken drömlina dedär hade varit :o
Du måste vara inloggad för att kommentera.