Det var en ovanlig men tuff situation i Kina för kreaz och Blogg1s.

kreaz fick aldrig betalt av Wings Up

Tjeckiska lagkamraten talar ut om situationen i Kina.

Efter bara tre månader i kinesiska Wings Up flyttade Rasmus "kreaz" Johansson hem till Sverige igen. Kort därefter följde tjeckiska lagkamraten Dominik "Blogg1s" Janita. Igår publicerade Blogg1s och kreaz uttalanden om varför projektet blev så kortvarigt.

Blogg1s berättade på X om att Wings Up fortfarande är skyldiga både honom själv och kreaz samtliga löner från tiden i Kina, samt övriga utgifter. "De kunde inte ens betala 150€ för våra visum" säger han. Flygen hem från Kina när satsningen lades ner betalades inte heller ut, trots att det flera gånger utlovades.

kreaz förtydligade ytterligare att det bara var de två som hade dessa problem, inte deras kinesiska lagkamrater. "Jag kan tillägga att de kinesiska spelarna fick sina löner i tid (de berättade för mig när de fått sina löner), men varken jag eller Blogg1s fick några utbetalningar eller kompensation för någonting som utlovat."

Det var inte bara uteblivna pengar som var bristfälligt med organisationen. Inför CS Asia Championships i Shanghai var nog många överraskade att kreaz och Blogg1s saknades ur laget och de två tidigare medlemmarna Junhao "ChildKing" Peng och Tzu-Chi "Marek" Huang istället skulle spela.

"I Shanghai, när de skulle betala våra hotellrum och möta oss i CAC, sa de att [lagets ägare] inte svarade på deras meddelanden och att det var bättre om jag och Rasmus åkte tillbaks till kontoret i Zhuzhou. Efter detta träffade vi ingen och hörde väldigt sällan av någon."

"Efter nio dagar och två missade träningar, inklusive en ESL Challenger-match och IEM China-kvalet, meddelades vi att alla aktiviteter var på paus tills ägaren hörde av sig. Efter tre dagar fick vi reda på att de ville fortsätta med det kinesiska laget och att vi kunde åka hem. 'Ni kommer få biljetter bokade om några dagar' skrev dem. Efter en och en halv vecka skrev dem slutligen 'köp era egna biljetter, vi betalar senare'."

"Ingen kom ens för att säga hejdå, eller hjälpa oss med något. Den 22:a november flög vi hem och lovades att få biljetterna betalda i början av december, sen i slutet av december, sen i början av januari, sen att 'chefen kommer skicka pengarna snart' och till slut den 21:a januari fick vi höra att Wings Up inte längre kommer existera."

Idag spelar kreaz i Dynamo Eclot, ett huvudsakligen tjeckiskt lag, som igår kvalade till Elisa Invitational Spring. Blogg1s står fortfarande utan lag. Innan Wings Up spelade han senast i Sampi, där han ersattes av Tomáš "fino" Bebjak.

Läs även

#1(Med 0 svar)
11 februari 2024 kl 09:02
CelahiR
Sjukt tråkigt att vilka clown-orgor som helst kan komma in i branschen och lura spelare.
#2(Med 0 svar)
11 februari 2024 kl 09:36
Darcuz
Rätt ska va rätt. Hur svårt ska det va tycker man...
Du måste vara inloggad för att kommentera.