Skaparen av Mirage: "Visste jag hur stort CS:GO och CS2 skulle bli skulle jag aldrig ha sålt den"

Den svenska kartskaparen ångrar att han sålde kartan.

Mirage är utan tvekan en av de populäraste kartorna i Counter-Strike. Kartan skapades under 1.6 till CPL-turneringarna och gick först under namnet de_cpl_strike. När CPL-turneringarna la ner så gjordes kartan om till Mirage.

Kartan skapades av den svenska kartskaparen Michael "BubkeZ" Hüll som sålde kartan till Valve i början av Counter-Strike: Global Offensive. Igår var det exakt elva år sen han sålde kartan till Valve, något han nu ångra lite att han gjorde.

"Idag är exakt elva år sen jag sålde Mirage till Valve. Visste jag hur stort CS:GO och CS2 skulle bli skulle jag aldrig ha sålt den. De gjorde en bra deal men de har också gjort ändringar som jag inte gillar idag. Men tack Mirage", skrev BubkeZ på X.

I svaren förtydligar svensken vad det är för ändringar han inte är ett stort fan av. Det är framförallt ändringar till A-siten och mitten som han inte gillar. Detta då det ändrar hur kartan var tänkt att spela. Han säger om man spelar 1.6-versionen blir detta tydligt.

Det är inte bara Mirage som svensken har skapat. Han har gjort flera kartor som tidigare varit med i olika operations i CS:GO. Bland annat Thrill, som från starten hette Mirage 2, Swamp, Engage och Iris.

Läs även

#1(Med 0 svar)
9 februari 2024 kl 12:19
Darcuz
Tråkigt att han sålde den men måste va roligt att kartan spelas ofta och har varit med i många år
#2(Med 2 svar)
9 februari 2024 kl 12:38
CelahiR
Man kan aldrig veta huruvida en karta kommer bli populär. Det är väl kul att vara en del av historien med ett sådant bidrag? :)
#3(Med 1 svar)
10 februari 2024 kl 14:57
Hallonkraem
Han gjorde en video med 3kliksphilip ett par år sen youtube.com/watch?v=MudqiwKIHL8&ab_channel=3kliksp..

Jag gjorde även en intervju med honom under min tid på Fragbite fragbite.se/cs/video/3869/bubkez-helt-obegripligt-..
#4(Med 0 svar)
10 februari 2024 kl 15:45
CelahiR
Kul, tack!
Du måste vara inloggad för att kommentera.