f0rest: "NIP skulle prestera så mycket bättre med en svensk lina"

Den tidigare NIP-spelaren riktar stor kritik mot den svenska organisationen.

Under torsdagen gav Patrik "f0rest" Lindberg sina åsikter om Ninjas In Pyjamas under en stream. Han säger att efter han börjat spela mycket med Arvid "Evarizta" Runberg så har han fått möjligheten att spela med svenska talanger så som Alex "poiii" Nyholm.

Detta ledde till att han började prata om vad NIP borde ha gjort. Han säger att organisationen borde ha plockat upp en talang till en stabil kärna på samma sätt som de gjorde med Fredrik "REZ" Sterner.

"Jag är säker, 100%. Utan någon som helst tvekan. NIP skulle prestera så mycket bättre med en svenska lina", säger f0rest.

Han fortsätter prata om vilka spelare de valde att plocka in vid olika tillfällen och ger stark kritik till byten som gjordes när Jonas Gundersen var ansvarig. Bland annat att de tog in Kristian "k0nfig" Wienecke.

"Jag vet inte om det är Jonas Gundersens fel, att han ville göra nip danskt eller något. Ända sedan han tog över känns de som han ville luta mer åt den danska scenen än den svenska.

Jag är säker på att k0nfig blev upplockad för att Gundersen bestämde. Gundersen är dansk och har en förkärlek till danskar."

f0rest fortsätter rikta stark kritik mot NIP-ledningen, framförallt den gamla. Han säger att inte kan förstå varför de bänkade Lekr0 när de gjorde och att det aldrig skulle varit spelarnas beslut. Han säger även att om de skulle vara hederlig organisation så skulle Tim "nawwk" Jonasson vara kvar och det skulle vara ett svenskt lag.

Han återvänder efter detta till hur en kärna skulle kunna se ut nu. Han ser att den bästa kärnan de skulle kunna ha nu är REZ, nawwk och Hampus "hampus" Poser. f0rest säger även att han nu inte längre kollar på NIP-matcher längre då han inte bryr sig.

"Det är byggt på vårat lag. Inte på ledningen, inte folket bakom. På grund av spelarna, vi lyckades, vi gjorde detta. Sen missköter de skiten ur det. Tänker att det var de som gjorde det. De tänker att det är de som har makten och vet hur det fungerar. De vet inte hur man bygger lag. De tror att de gör det men de gör det inte."

Den svenska legendaren säger att han gillar hur BIG arbetar. Att de håller kvar i sina rötter och utvecklar en inhemsk scen. Men han har samtidigt hopp för den svenska scenen och säger att 2025 kommer att vara ett bra år för svensk CS.

"Vi får se vad THREAT och de kommer att göra. Men att de plockade upp Alejandro "alex" Masanet säger att de vill fortsätta internationelt."

*Uppdatering
Under dagens stream förtydligade f0rest att kritiken mot ledningen framförallt var riktad mot den tidigare ledningen och inte THREAT och det som är nu.

Start 04:01:40

Läs även

#1(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 13:28
Otten
Så jävla sant, man blir jävligt ledsen av att se detta. Hoppas verkligen att någon av våra lag som satsar kan ta över från tomrummet nip har skapat.
#2(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 13:30
Otten
Och återigen, tror att gundersen är en stor anledning till varför nip är som det är idag. Har totalsargat svenskarnas favoritlag.
#3(Med 2 svar)
2 februari 2024 kl 13:34
ozean
Läs rubriken en gång till.

Men håller med f0rest.
#4(Med 1 svar)
2 februari 2024 kl 13:39
Hallonkraem
Läste flera gånger. Läste igen när du skrev det. Mina polare fick säga vad det var för fel. Kunde inte se det hahahah.

Tack så mycket! Det är fixat!
#6(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 14:46
ozean
Haha, gött :)

Lugnt!
#5(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 14:12
roflmao
Fruktansvärt skönt att se ett så stort namn, kanske det största, gå ut och såga NiPs clownledning.
#7(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 14:48
CelahiR
Mycket välbehövlig feedback. Vi får se vad NiP väljer att göra framöver. Oavsett önskar jag rez, threat, djl och wendel all lycka
#8(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 18:26
Darcuz
Bra sagt. Om nuvarande ledning vill gottgöra och få ett bättre rykte så ska Nawwk få sin del tycker jag.
#9(Med 0 svar)
2 februari 2024 kl 23:16
Gopher666
Ja det här var ju dagens sanning
#10(Med 0 svar)
3 februari 2024 kl 12:30
FEJKI
Patrik är en person som känns riktigt lounge mode. När en person som han går ut och kritiserar på det här viset, tycker jag visar på hur jäkla fel det har gått. Creds till GOAT!
Du måste vara inloggad för att kommentera.