jenkon fortsätter i Intermediate nästa år.

Svenska damerna: jenkon missar Main på målsnöret

Nära skjuter ingen hare för svenskan, men hoppet finns kvar på andra sidan Atlanten.

Förra helgen spelades nordiska mästerskapet mellan de fem nordiska damlandslagen i Göteborg. Det bör dock inte överskugga att ligaspelet i ESEA-säsongen avslutades samma vecka. Vi påminner om att de 32 bästa lagen i Intermediate går vidare till slutspel, där de 16 bästa Europeiska lagen går vidare till ligans nästa nivå – Main.

NIP Impact

Jennica "jenkon" Sjögren har spelat vidare och avslutade ligaspelet med en ödesmatch mot NAVI Javelins, som just nu avslutar Impact League-säsongen i Sevilla. NIP kom att vinna 13-10 och tog sig därför vidare till slutspel på en delad 23:e-plats. Här vann ninjorna sin första match, men förlorade andra, och har idag spelat ödesmatchen som bestämde huruvida laget kommer spela i Intermediate eller Main nästa säsong.

Tyvärr slogs jenkon och ninjorna ut, efter förlust 0-2 mot Senshi eSports med 7-13 och 11-13. Speciellt sista kartan kommer troligen göra ont för jenkon och Gareth "MisteM" Ries, då den senare storspelade med 26 kills. Tyvärr kom laget ändå att tappa en ledning med 9-5 innan förlusten 11-13.

G2 Oya

Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie avslutar säsongen med en vinst och en förlust mot Core och X-SQUAD. Detta innebär att G2 Oya slutar på en delad 54:e-plats, vilket tyvärr inte räcker till för en slutspelsplats. Laget hänger kvar i Interediate till säsong 48, och i synnerhet zAAz har spelat riktigt bra. Man kan titulera sig som tredje bästa Impact-lag i Intermediate, bakom slutspelslagen NAVI Javelins och NIP Impact, och före regerande Impact Leeague-mästarna Nigma Galaxy.

GUILD

Desto värre har det gått för Linnea "Nea" Claesson i Open. Trots att hela 128 lag går vidare till slutspel på denna nivån i ligan räcker lagets fem vinster inte till, och man slutar på den delad 213:e-plats. Lagets tre sista matcher blir två vinster och en förlust, med en stark avslutning för Nea i synnerhet.

EG Gold

Eftersom Tilde "7licious" Byström var hemma i Sverige för att spela nordiska mästerskapet fick EG spela slut säsongen med sin coach Joseph "Muenster" Lima. Två vinster i ligans tre sista matcher tog laget till slutspel, där de spelar en match senare i natt. I den Nordamerikanska divisionen går bara de åtta bästa lagen vidare till Main, och därför är det en bit kvar att spela för EG innan resultatet är fastställt.

Kommande matcher

  • Sön. 10:e dec 03:30 – Evil Geniuses Gold vs. Gourmet Guild

Tack till Ken "m1LK" Lim (Twitter) som driver femalecs.com, som samlar damernas matcher på en plats.

Läs även

#1(Med 0 svar)
9 december 2023 kl 22:15
Darcuz
Bra att damerna uppmärksammas!
#2(Med 0 svar)
9 december 2023 kl 22:19
CelahiR
Riktigt tråkigt men så kan det vara. NiP är vana vid att missa slutspel *drop mick* skämt åsido, det kommer fler chanser. Pracca på glhf!
Du måste vara inloggad för att kommentera.